Op dinsdag 21 augustus mochten de Family Franchiseraad en een aantal medewerkers van het FHC kantoor afreizen naar het idyllische Hulten (een klein plaatsje vlak bij Tilburg) voor de Family inspiratiesessie van het Snackmoment. Omdat een aantal leden van de Franchiseraad was verhinderd, was Frank Trik (lid van de Foodmaster Franchiseraad) gevraagd om ook aanwezig te zijn. Dat hoefden we Frank geen twee keer te vragen.

 

ROB SCHOLLEN TOVERT MET SNACKS

kroepia sandwich

Dus. Hulten. In een oude geitenkaasfabriek. Landelijker kan het niet. We werden ontvangen met koffie en, hoe kan het ook anders, een Brabants worstenbroodje. Daarna beet Rob Schollen het spits af. Rob is een ervaren inspirator in de horeca- en foodbranche. Met zijn koksdiploma op zak werkte hij onder andere samen met CAS SPIJKERS en RUDOLPH VAN VEEN. Onze fabrikant Van Geloven had Rob gevraagd om een aantal out-of-the-box ideeën met snacks te presenteren en te ondersteunen tijdens de inspiratiesessie.

Rob flanste tijdens zijn presentatie de ene na de andere creatie in elkaar. Van kroepia sandwich tot kroketsalade en van souflesse met camembert en gember tot wrap kroket. En waar de toeschouwers eerst nog wat sceptisch toekeken, hingen zij binnen no-time aan zijn lippen. De KROEPIA was voor de Noord-Hollanders Frank (FOODMASTER WORMERVEER), Joop (FHC) en Lisette (FHC) en heel nieuw begrip. Dat kennen ze daar niet, maar wat een lekkere snack is dat! Last but not least: alles was ontzettend lekker! Rob liet ons heerlijke en verrassende smaakcombinaties proeven en verraste ons keer op keer.

 

NAAR DE TEKENTAFEL EN NOG MEER ETEN

Nog enigszins overrompeld werden de ondernemers en de FHC-medewerkers naar de tekentafel gestuurd om hun eigen gerecht te bedenken. Dat bleek nog knap lastig. “Ik ga altijd gewoon de keuken in en dan zie ik wel wat ik maak”, aldus Henk (FAMILY FIJNAART). Toch lukte het ze om in groepjes van drie een aantal creatieve gerechten te bedenken. Vervolgens kregen ze nog even tijd om hun mise-en-place voor te bereiden. Leuk detail: de locatie heeft een ruim assortiment van allerlei verschillende soorten servies, dus voor de opmaak van de gerechten kon uitgebreid geshopt worden. Dit vonden met name de vrouwen geen straf.

Locatie

Ook de lunch was weer een verrassing. De eerste ronde bestond uit pasta met spinazie, kaas en roomsaus. Daar bovenop lag een halve SOUFLESSE. Alsof we nog niet vol genoeg zaten van al het proeven en de pasta, kwam de Family-sandwich op tafel. Dit waren grote breekbroden belegd met zalm/roomkaas en rauwe ham/mozzarella. Alweer een leuk idee van Rob Schollen voor in ons eethuis: de hele tafel kan een Family-sandwich bestellen, die dan als één groot brood geserveerd wordt. Vervolgens kan iedereen het brood dan delen. Dit is zelfs met verschillende soorten beleg te doen.

 

DE BALLEN VAN DE WALLEN EN BLOEMPOTTEN

Met onze buik meer dan rond gegeten gingen we zelf aan de slag. Doordat de mise-en-place al voor de lunch was gedaan, waren de gerechten zo bereid. Trots presenteerde ieder groepje zijn gerecht aan de rest. Met name Joop was trots op zijn gerecht “De ballen van de wallen”, hoewel Rob over de presentatie nog wel wat aanvullende tips had. Andere creaties waren onder andere de frikandelcarpaccio, de salade satékroket en de pita kipkorn.

En toen kwam er ook nog een tweede ronde… Deze keer met meer focus op het snacken en minder op gerechten met snacks. Weer kwamen de groepjes met heerlijke ideeën, zoals de kroketwrap met mango en een Oosters snackmoment. Frank en Joop waren in tussentijd meer bezig met het testen van de kroepia, want die bleef toch wel lekker. Rob kreeg het weer voor elkaar om iedereen te verrassen. Wat hij deed, was namelijk echt wel eenvoudig. Hij had snacks in stukjes gesneden, sticky viandel gemaakt en een wrap gefrituurd. Een echt “sharing” gerechtje dus. Het waren dan ook niet zo zeer de gerechten en producten die zo bijzonder waren, het was meer de presentatiewijze. De snacks zaten namelijk in bloempotjes van het tuincentrum. Zo simpel kan het dus zijn.

frikandel carpaccio

 

VOOR HERHALING VATBAAR

Tijdens de evaluatie gaf Rob aan dat hij veel plezier had gehad in de workshop. Daarnaast gaf hij nog een wijze raad: “troep erin is troep eruit”. Daarmee bedoelde hij dat “slechte” producten niet lekker te krijgen zijn, hoe hard je je best ook doet. Kook met kwalitatief goede producten die op zichzelf al lekker zijn, alleen dan kan er iets goeds uitkomen. Dit is precies waar wij met FAMILY en FOODMASTER voor staan: werken met kwalitatieve producten van A-merken, onze klanten krijgen alleen het beste van het beste.

Ook alle ondernemers en het FHC-personeel waren laaiend enthousiast over de inspiratiesessie. Met name de kroket salade en de kroket wrap werden genoemd als potentiële gerechten voor het Family eethuis. De mooiste reactie kwam van Annet (FAMILY FIJNAART): “Ik móést mee van Henk en ik had er helemaal geen zin in. Maar ik ben zo blij dat ik mee ben gegaan. Het was echt heel leuk en leerzaam.” Al met al was het dus absoluut een geslaagde inspiratiesessie die, wellicht met enkele aanpassingen, de komende jaren vaker gehouden gaat worden. Zo zie je maar dat er niet altijd maar nieuwe snacks moeten komen: ook met de huidige snacks zoals kroketten, kipkorns en frikandellen zijn we nog lang niet klaar!