Op vrijdag 18 januari 2019 openden de ondernemers Brian en Xiao Wei Lee hun Family in Oude Wetering. Het oude cafetaria Cozijn werd daarmee omgetoverd tot een modern eethuis.

Vermoeid, maar tevreden keken de ondernemers naar hun zaak. ‘Wij zijn opgegroeid in de horeca,’ aldus Brian en Xiao Wei. ‘We hebben nog steeds veel plezier en passie voor het vak.’

Na lang wikken en wegen gekozen voor Family

Welcome to the Family op raam Family Oude Wetering

De ondernemers waren al een tijd aan het wikken en wegen om hun cafetaria om te toveren. De sfeer van de Family-restaurants bleek doorslaggevend. ‘Het is lekker ongedwongen en gezellig. Net als bij jou thuis.’ Een prioriteit voor de ondernemers is het gasten naar het zin maken. ‘We zijn een warm en gezellig eethuis, waar je voor een snelle hap of een uitgebreide maaltijd terecht kan.’

Brian en Xiao Wei hebben gerechten die typerend zijn voor Family op de kaart gezet. Dat betekent heerlijke salades, burgers en kwaliteitsfrites. Tegelijkertijd behouden ze ook hun lokale lekkernijen. Op de vraag wat hun specialiteit is, is weinig twijfel: ‘Onze hete kip komt uit eigen keuken en is zeer geliefd.’

Soepele verbouwing voor Family Oude Wetering

De omslag van cafetaria Cozijn naar Family Oude Wetering stond al lange tijd op de agenda. Toen eenmaal de verbouwing in gang werd gezet, verliep de overgang spoedig. Xiao Wei en Brian geven aan veel steun te hebben gehad aan het formulehuis achter Family, FHC Formulebeheer. ‘Tijdens onze kennismaking en de totale bespreking hebben wij altijd het gevoel gehad echt samen te gaan werken,’ stelt Brian. ‘FHC vinden wij heel persoonlijk.’

Van het ene powerkoppel naar het ander

De geschiedenis van de nieuwe Family Oude Wetering is terug te voeren tot 1961. Tinus en Annie Cozijn startten in een klein houten gebouw. Destijds waren het assortiment en de vierkante meters beperkt. Toen ze  overgingen naar een groter stenen pand breidde het aanbod uit. Destijds was de cafetaria uniek voor de omgeving; cafetaria’s waren in opkomst en het gemak van iets lekkers en snels viel in goede aarde.

Tinus en Annie verkochten hun zaak aan het powerkoppel Brian en Xiao Wei die van de cafetaria weer een fris geheel hebben gemaakt. Family Oude Wetering richt zich op de lunch, het diner en, in het bijzonder ’s zomer, de ijsverkoop door verschillende toppings aan te bieden, zoals stroopwafel, chocoladekrullen en minimarshmallows.

Zelf ook een Family starten? Neem contact op via info@fhc-formulebeheer.nl.