Op 31 januari 2019 openden ondernemers Yan en Sabrina de deuren van Family Saendelft. Het oude De Saen is daarmee volledig verbouwd naar een mooi en ruim eethuis.

De Saen bestaat al sinds 2010 en specialiseert zich in zowel producten typerend voor het eethuis als de Chinese keuken. Ze brengen het beste van beide werelden samen en verzorgen salades en burgers volgens Family-stijl en behouden hun Chinese afhaal.

Wanneer Yan wordt gevraagd om zijn specialiteiten, verwijst hij dan ook direct naar zijn Chinese gerechten. ‘Wij zijn een cafetaria en Chinese afhaal in één. De Chinese gerechten zijn bij ons dan ook echt lekker, omdat we een traditionele Chinese keuken hebben. Dit is gewoon goed eten.’

Buurtgevoel in Saendelft

‘Bij ons in de wijk zijn wij als een familie van elkaar,’ vertelt Yan lachend. ‘Family past dus heel goed.’

Het belang van de wijk is zichtbaar in de naam van de onderneming. Yan en Sabrina kozen ervoor niet de stad Assendelft maar de buurt in de naam van zijn vestiging te verwerken.

Geïnspireerd door Foodmaster-franchisenemer

Ondernemer Yan is via een andere franchisenemer terechtgekomen bij de Family-formule. Meneer Lao van Foodmaster King Lao informeerde Yan waarna hij contact kreeg met het formulehuis FHC Formulebeheer.

Yan en Sabrina zijn geen vreemden van Family. Al eerder hadden ze een Family in Heerhugowaard. Family Heerhugowaard werd doorverkocht, maar in 2019 is Yan toch teruggekomen bij de formule.