Hamburgers, oh how we love them! Een heerlijke grote hap nemen uit een juicy burger. En zeker als hij dan rijkgevuld is. Nom! Het broodje is inmiddels zo ingeburgerd dat we allerlei manieren hebben om ‘m te eten. Hoe eet jij jouw hamburger? Wij duiken in de meest gebruikte technieken.

1. Gewoon hap, hap, hamburger

Spinazie-kaasburger Family burgerweken

Een specifieke manier om een hamburger te happen? Nou nee, gewoon oppakken en eten. Baard, wang, vingers; het mag allemaal mee-eten. Het geeft dat echt lekkere bourgondische gevoel. Dat er dan een augurk of twee uitvalt nemen we voor lief. Dat is nog een lekker toetje voor later.

Voor een mooie variatie kun je ook nog je pinken omhoog steken. Dan voel je je toch nog even fancy, terwijl de saus over de andere vingers druppelt.

2. Snijden die burger

Het maakt het wel wat makkelijker: mes erin en netjes op het vork houden. Je komt er met schone vingers uit en laten we eerlijk zijn: uiteindelijk eten we langzamer en genieten we dan ook langer van onze bourgondische burger.

Een bijkomende bonus is dat je alle ingrediënten in één hap kunt nemen. Je hoeft het er met je vork slechts bij te prikken!

3. Hamburger eten met beleid

Is de hele burger in één keer oppakken toch teveel van het goede, dan is de burger doormidden snijden vaak de beste optie. Dat maakt het net even iets behapbaarder. Geen straf, want zo zie je al die lekkere ingrediënten gelijk op een rijtje.

4. Geflipte burger

Eén, twee en hoppa, omgedraaid. Er zit echt een goede logica achter deze techniek. De bovenste helft van het broodje is namelijk groter dan de onderste waardoor het de saus meer kan opzuigen, zodat het niet langs je handen druipt. Ook lijkt de bovenste helft net iets steviger om beet te pakken met de duimen. Wat meer grip dus.

5. Burger eten voor experts

Family burgerweken hoe eet jij je burger

Willen we de experts geloven dan moet je gewoon je handen goed plaatsen. Japanse deskundigen hebben er iets op bedacht. De meeste plaatsen enkel de duimen onder de burger, maar doe je pinken daar ook bij! De overige vingers mogen vervolgens bovenop het broodje. Zo zou alles goed op z’n plek moeten blijven.

Maar goed, laten we eerlijk zijn: het maakt eigenlijk niet uit hoe je de burger eet, zolang je er maar van kunt genieten!

Burgerweken

We zijn bij Family de burgerweken ingegaan. Maart staat in het teken van de allerlekkerste variaties. En dat betekent dat we lekker creatief zijn geweest. We hebben drie heerlijke nieuwe burgers: de kipburger citroenmayonaise, de veggie burger met een spinazie-kaasburger en de bacon-egg-cheeseburger. Kom langs bij jouw Family om deze burgers te proeven! De burgerweken duren tot eind maart 2019.