Op 25 juni opende een gloednieuwe Family op een wel heel bijzondere locatie! Family Axel is gebouwd in een oude rooms-katholieke kerk. Het nieuwe eethuis is een echte verrijking voor de omgeving. Niet alleen heeft Family Axel een eethuis met cafetaria, ook is er een terras aangelegd met meer dan 120 zitplaatsen waar op mooie dagen de hele dag zon op schijnt. Daarnaast is er voor de kinderen een indoor speelparadijs gebouwd die geluidsproof is, waardoor gasten in het eethuis ongestoord kunnen genieten van hun maaltijd.

Van parkeerplaats tot Family Axel in kerk

Eethoek Family Axel interieurDat Family Axel tot stand is gekomen, hangt samen met de parkeergelegenheid voor het winkelcentrum van Axel. De ondernemers van Family Axel, die meerdere retailondernemingen in het winkelcentrum bezitten, zochten een stuk grond om de parkeermogelijkheden uit te breiden. ‘Aan de andere kant van de weg staat de kerk met daarbij 5000 vierkante meter grond,’ zegt ondernemer Mirjam Sariman-Luitjens. De ondernemers kochten de grond op en kregen hierbij de kerk op de koop toe.

De parkeerplekken werden gebouwd waarna de kerk  naar eigen inzicht kon worden ingevuld. De ondernemers kwamen al snel op het idee om een ontmoetingsplek te creëren waar mensen fijn terecht konden voor lunch, diner of een kopje koffie. De formule Family sprak de ondernemers aan door de warme uitstraling. Begin 2019 startte Family Axel met de verbouwing met als resultaat de opening eind juni.

‘Mensen zijn heel positief,’ aldus Mirjam. ‘Ze zijn blij dat het pand bewaard wordt en dat het weer in gebruik wordt genomen. We hebben dan ook het karakteristieke van de kerk zoveel mogelijk bewaard.’ De indeling en het interieur is aangepast op de bogen en glas-in-loodramen van de kerk. ‘Het eindresultaat is fantastisch. De combinatie van de huiselijke en warme sfeer uit het Family-concept met de prachtige details van de kerk hebben gezorgd voor een echt wow-effect.’

Frituur, terras en speelparadijs

Family Axel heeft een breed assortiment waardoor familie, vrienden en gasten die in hun eentje het eethuis bezoeken ieder wat op de kaart kunnen vinden. Eén van de specialiteiten die Family Axel biedt zijn de flatbreads. ‘We wilden juist bij de lunch iets anders aanbieden dan broodjes aangezien je in Axel al een goede broodjeszaak hebt,’ vertelt Mirjam.

Ook snacks en frites kunnen bij Family Axel worden besteld of afgehaald. ‘In Axel wordt al jaren verlangd naar een goede frituur,’ zegt Mirjam. ‘Daarnaast was er in Axel de vraag om een terras in de zon en een leuke speelgelegenheid voor kinderen. Met Family spelen we op al deze drie wensen in, daar zijn mensen heel enthousiast over.’

Ga zelf ook eens een kijkje nemen in Family Axel.