New Family in Town, Family Terneuzen

13 september, 2022

Family Terneuzen klaar om gasten te verwelkomen

In nieuwbouwcomplex De Kampanje opent op dinsdag 13 september een nieuw eethuis: Family Terneuzen. Pal naast de bibliotheek kan iedereen genieten van een kopje koffie, lunch, diner of borrel in een gezellige en huiselijke omgeving. Het eethuis heeft tevens een bijzondere link met de bibliotheek.  

Family Terneuzen is een eetgelegenheid van de familie Luitjens, een Zeeuwse ondernemersfamilie die al een aantal jaren met succes Family Axel onder haar hoede heeft. "Family Terneuzen is anders dan onze zaak in Axel, die in een grote kerk is gevestigd", zegt bedrijfsleider Jurgen Bracke. "Wel kunnen mensen in Terneuzen hetzelfde aanbod en dezelfde gastvrijheid van ons verwachten. Laagdrempelig, gezellig, sfeervol en een goede prijs/kwaliteitverhouding; daar staat Family voor. Bovendien zitten we op een bijzondere locatie, in een gebouw dat lijkt op het achterdek van groot een zeilschip. Dat past echt bij Terneuzen."

Koffie, lunch en diner

Bij Family Terneuzen kun je langs om lekkere frietjes en snacks af te halen, maar er is ook plek voor een kopje koffie of om samen met vrienden of familie uitgebreider te lunchen of dineren. Gasten kunnen onder andere kiezen uit verschillende burgers, frites specials, flatbreads, club sandwiches, maaltijdsalades en gerechten zoals spareribs, spaghetti Bolognese en Thaise curry. In Axel is vooral de Axelse schnitzel populair, die in Terneuzen op de kaart staat als de Kampanje schnitzel.

Verder werkt Family Terneuzen samen met lokale ondernemers: Bakkerij Dees (Terneuzen, Axel, Zaamslag, Hoek), Chocolaterie Mauritsz (Axel) en Bloomz (theespecialist, Hulst).

Eten en drinken in de bieb

Wat Family Terneuzen ook bijzonder maakt, is de doorgang naar de bibliotheek. Jurgen: "Je kunt zo naar de bieb lopen om een boek of tijdschrift te halen. Of je kunt in de bibliotheek via een QR-code iets bij ons bestellen. We komen het vervolgens bij je brengen. En ja, je mag gewoon in de bieb eten en drinken, daar hebben we onderling afspraken over gemaakt."  

   

Gratis gebakje en flessenopener

Family Terneuzen opent op dinsdag 13 september, maar zaterdag 17 september wordt er een feestelijke housewarming georganiseerd. "Iedereen die dan een kopje thee of koffie komt drinken, krijgt van ons een gebakje van Bakkerij Dees. Daarnaast kunnen kinderen lekker spelen op stormbaan ‘de Vliegende Hollander’. En bij de eerste 250 online bestellingen geven we een gratis Family-flessenopener mee om te proosten op onze opening."

Ontmoetingsplek in Terneuzen

Family Terneuzen is elke dag open van 10.00 tot 21.00 uur. Het adres: Bellevue 2 in Terneuzen. "Op elk moment van de dag kun je bij ons terecht", aldus Jurgen. “Goed eten, niet te duur, in een sfeervolle omgeving. We zijn een ontmoetingsplek waar je altijd welkom bent."

EL_20220910_4708.jpg